Højskoler, rejser, oplevelser og foredrag

Navn Start Start tid Ugedag Sted Underviser  
RKA Sundhedstemaer 01‑09‑2017 12:30 Fre RKA Kursuscenter Mette Lykke Jensen Ledige pladser
Se mere   Luk  
 • Navn: RKA Sundhedstemaer
 • Start: 01‑09‑2017
 • Start tid: 12:30
 • Ugedag: Fre
 • Sted: RKA Kursuscenter
 • Underviser: Mette Lykke Jensen
 • : Ledige pladser
Se mere   Luk  

Kost og væske - hvad er sundt?

Hvad er sund kost og hvordan sammensætter vi et måltid optimalt? Er fedt noget vi skal holde os langt væk fra? Hvad med sukker? Får vi nok væske og hvad tæller egentlig med i væskeregnskabet?

1/9-2017

Vitaminer og mineraler -  er det nødvendigt med tilskud?

Er det nødvendigt med kosttilskud? Eller dækker kosten vores behov? Der er delte meninger omkring emnet og det vil vi se på, samt hvilke vitaminer og mineraler du eventuelt kan være i underskud af.

6/10-2017                                         

 

Motion og daglig bevægelse

Vi taler om forskellige træningsformer og deres indvirkning på kroppen. Hvilken træning passer til lige præcis dine behov og eventuelle skavanker, og hvordan træner du mest hensigtsmæssigt.

-Medbring tøj du kan bevæge dig lidt i

3/11-2017

 

Søvn/søvnkvalitet

Hvor stor en indflydelse har kvaliteten og kvantiteten af vores søvn, for vores helbred? Og kan vi indhente tabt søvn, ved bare at sove lidt længere næste dag? Kom og få viden og redskaber til at komme af med søvnforstyrrelser.

1/12-2017

Bekymring, angst og stress

Stress er ikke kun for travle mennesker, men kan ramme os alle. Vi gennemgår stressmekanismen og taler om forskellige redskaber til at håndtere stress.

5/1-2018                                           

 

Slidgigt

Har du fået konstateret slidgigt, og er du i tvivl om hvad, hvordan og med hvilken intensitet du skal træne? Der vil være lidt praktiske øvelser for alle led, undtaget ryggen.

-Medbring tøj du kan bevæge dig lidt i

2/2-2018

 

Rygproblemer

Har du ”bare” ondt i ryggen eller en decideret diagnose. Vi taler om forskellige problemstillinger i ryggen, og laver relevante øvelser tilpasset din problemstilling.

-Medbring tøj du kan bevæge dig lidt i

2/3-2018

 

Nedsat lungefunktion og åndedrættet

Nedsat lungefunktion kan skyldes flere ting. Vi kigger på de forskellige årsager og udfordringerne der følger med. Vi kigger også på hvad du selv kan gøre for at forbedre din egen hverdag - blandt andet ved at bruge dit åndedræt korrekt.

6/4-2018

 

Kroppens holdning

En ordentlig holdning kan blandt andet forebygge/afhjælpe eventuelle smerter/overbelastninger i kroppen, og forbedre din vejrtrækning betydeligt. Du lærer øvelser som kan afhjælpe/korrigere DIN holdning.

-Medbring tøj du kan bevæge dig lidt i

4/5-2018

 

Bækkenbund - for mænd & kvinder!

Vi har ALLE en bækkenbund, som skal holdes ved lige.  Vi har brug for at den både er fleksibel og stærk. Vi runder de traditionelle knibeøvelser men også andre muligheder for træning af bækkenbunden.

-Medbring tøj du kan bevæge dig lidt i

1/6-2018

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 742080
Status: Igangsat
Første møde: 01-09-2017 12:30
Mødegange: 10
Lektioner: 10
Undervisere: Mette Lykke Jensen
Priser:
Almen DKK 500,00
Handicappet DKK 250,00
Pensionist DKK 250,00
Efterløn DKK 250,00
Ledig DKK 250,00
Enkelt foredrag DKK 100,00
Enkelt foredrag, pensionist DKK 75,00
Start året på den flottest tænkelige måde med 3 eksklusive operafilm 11‑01‑2018 13:00 Tor RKA Kursuscenter Bjørn Steding-Jessen Få ledige pladser
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

3 foredrag af cand. mag. Bjørn Steding-Jessen.

Uanset om du mest er til film eller mest til opera kan du her nyde 3 af de absolut fineste og mest storslåede filmatiseringer af berømte operamesterværker. Der er tale om egentlige filmoptagelser ‘on location’ og som bliver vist på storskærm i RKA’s egen ‘biograf‘.

Hvis du så samtidig også er træt af grimme, inkonsekvente og misvisende sparescenografier på diverse operahuse, så er kurset her din redning! Både musikken, lyden og scenografien er i topklasse og man oplever at den auditive og visuelle æstetik passer perfekt sammen sådan som komponisten og tekstforfatteren naturligvis havde tænkt sig det skulle være. Og i mange af optagelserne er der i hundredvis af korister og statister foruden verdensberømte sangere og orkestre. Det har kostet rigtig mange millioner at realisere dem hvilket man ikke længere kan og vil ofre på den slags projekter.

Før hver forevisning er der en introduktion til operaens handling, opbygning, musikdramatiske virkemidler, komponisten, forfatteren, instruktøren samt referencer til musik- og samtidshistorien. Derudover bliver de vigtigste motiver og temaer spillet på klaver for at give det bedste udbytte af musikken.

Undervejs kan man nyde te og kaffe så man har lidt at styrke sig på i selskab med de store musik-, drama- og filmoplevelser og ikke mindst sammen med de andre deltagere:

-Den delte glæde er den dobbelte glæde

11/1-2018 Macbeth (Verdi/d’anna)

1/2-2018   Romeo & Julie (Gounod(200år) /Sweete)

15/2-2018 Otello (Verdi/Zeffirelli)

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832083
Status: Igangsat
Første møde: 11-01-2018 13:00
Mødegange: 3
Lektioner: 3
Undervisere: Bjørn Steding-Jessen
Priser:
Almen DKK 375,00
Pensionist DKK 300,00
Operaer baseret på stykker af Shakespeare & Schiller 15‑01‑2018 10:00 Man Skovly Bjørn Steding-Jessen Få ledige pladser
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

 

Operaer baseret på dramaer af Shakespeare og Schiller

 

Skovly uge 3  (15/1 - 19/1) 2018

 

ved cand.mag. Bjørn Steding-Jessen

 

 

Med afsæt i to af verdens største dramatikeres skuespil har en række ambitiøse og tilsvarende talentfulde komponister skabt nogle af verdens mest fascinerende operaer - både komedier og tragedier. At lytte til musikken og forstå handlingerne giver opløftende og stærke kunstneriske oplevelser der er langt udover det sædvanlige. Og med de almenmenneskelige problemstillinger og beskrivelser man bliver præsenteret for kan alle genkende noget fra deres eget liv.

                 De enkelte komponisters tonesprog og opbygningerne i de her omtalte operaer er meget forskellige, men de og deres librettister har i alle tilfælde stået med den store udfordring at skulle forkorte og omformulere de uhyre ord- og detaljerige, filosofiske og storladne dramaer til noget der kunne forstås af et almindeligt og dvs. overvejende musikinteresseret publikum. Og det er der mange, meget forskellige og særdeles interessante bud på som kursets operaer klart viser.

Wagner og Berlioz har f.eks. i deres Shakespeare-operaer forsøgt at inddrage mest mulig tekst ved hhv. at gøre operaen meget lang (Wagner) og tillade episoder med talt dialog som i det oprindelige skuespil (Berlioz).        

Verdi, Tjajkovskij og Puccini har i deres Schiller-operaer dog også tilføjet noget for at opnå specielle operatiske virkninger. 

På kurset skal vi naturligvis se på Shakespeare og Schillers dramatiske idéer og handlingskarakterer, men først og fremmest på komponisternes musikalske udlægninger af handlingsepisoderne og herunder hvad de specielt har fokuseret på. Hvad er der udeladt og hvad er der tilføjet. Brugen af operaorkestret og kombinationen af tekst og musik foruden diverse vokalformer bliver også omtalt. Operaerne er skabt over en periode på ca. 100 år fra 1820’erne til 1920’erne. 

William Shakespeare (1564 - 1616) er for mange den ultimative dramatiker og digter med en helt enestående indsigt i menneskelig erfaring og forståelse for andre menneskers tankegang.  Siden slutningen af 1700-tallet er der skrevet ca. 270 operaer baseret på hans skuespil. Og i starten var den helt store udfordring at oversætte hans 25.000-ords engelske med verbale/filosofiske åndfuldheder og ordspil til en bare nogenlunde brugbar udgave på et af hovedsprogene dengang: fransk, tysk og italiensk. Her bliver 5 af de bedste Shakespeare-operaer af 5 forskellige komponister gennemgået. 

Dramatikeren Friedrich Schiller (1759 - 1805) er ikke mindst berømt for sine stykker med menneskelige og politiske frihedskampe i autentiske, historiske miljøer og - ligesom Shakespeare 200 år tidligere -  med meget detaljerede, præcise formuleringer og med nogle fine proportioner. Som noget helt specielt tilføjer Schiller så nogle få, markante, men historisk ukorrekte postulater der på samme tid intensiverer og udvider de dramatiske momenter og personrelationer. Og netop med en overordentlig stor historisk viden - han var professor i historie - giver disse modsætninger dramaerne en væsentlig øget effekt og originalitet. Sammen med en ’Sturm und Drang ’-karakter giver det nogle spændinger der stærkt lægger op til musikalske beskrivelser. Det har inspireret over 50 komponister - de fleste fra 1800-tallet - til at skabe yderst udtryksfulde, intense og overvejende romantiske operaer. Det er de 5 bedste og af 5 forskellige komponister der bliver gennemgået. 

Frokost kr. 175,00 middag kr. 190,00 ialt pr. dag kr. 365,00, hvis man deltager i foredrag og spisning alle dag, uden overnatning, er tilbudsprisen kr. 2275,00.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832874
Status: Igangsat
Første møde: 15-01-2018 10:00
Mødegange: 5
Lektioner: 5
Undervisere: Bjørn Steding-Jessen
Priser:
Afbestillingsgebyr DKK 225,00
Almen med transport DKK 2.875,00
Operaforelæsning uden ophold/forplejning DKK 1.200,00
Almen enkeltv./transport DKK 3.375,00
Almen enkeltv./u.transport DKK 3.175,00
Almen uden transport DKK 2.675,00
Forfatter foredrag Hanne Dagmar Raaberg 04‑02‑2018 14:00 Søn RKA Kursuscenter Hanne Dagmar Raaberg Ledige pladser
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

 

 

Hanne Dagmar Raaberg (født 1969) debuterer som skønlitterær forfatter med billedbogen ”Hils far”, der handler om handler om Anna, som savner sin far, og på en Tivolitur med sin mor finder vej gennem sit savn. Bogen er udgivet på forlaget Eksistensen og udkom 2. november 2017. 

 

 

 

Hanne bor med sin familie i Rødovre, hvor hun også fik inspirationen til historien gennem det ene af sine børns skolekammerater, hvis far omkom, da de gik i 0. klasse.

 

Hanne er cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet. Endvidere er hun uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur på Aarhus Universitet, hvor hun blev færdig i 2014.  

 

Sammen med forfatteren kan du også møde bogens illustrator, Mo Maja Moesgaard, der er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2014. Hun har bl.a. illustreret bogen Det er et jeg der taler (regnskabets time) af Lone Aburas. I foråret havde hun udstillingen Alting falder (endelig) fra hinanden i Danske Grafikeres Hus i København. 

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832085g
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 04-02-2018 14:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Hanne Dagmar Raaberg
Priser:
Gratis DKK 0,00
Slægtsforskning 08‑02‑2018 14:00 Tor RKA Kursuscenter Gitte Bergendorff Høstbo Ledige pladser
Se mere   Luk  
 • Navn: Slægtsforskning
 • Start: 08‑02‑2018
 • Start tid: 14:00
 • Ugedag: Tor
 • Sted: RKA Kursuscenter
 • Underviser: Gitte Bergendorff Høstbo
 • : Ledige pladser
Se mere   Luk  

 

 

Foredrag i slægtsforskning:

 

Kom i gang med slægtsforskning – foredrag af Gitte B. Høstbo

 

”Det er ikke sikkert, du nedstammer fra konger og riddere, men det betyder ikke, at dine forfædre er en kedelig, grå masse. Med din slægts aner, vil du ku finde et væld af spændende historier om almindelige mennesker – historier der bare ligger og venter på, at blive fortalt.
Genealog Gitte Bergendorff Høstbo, vil i foredraget fortælle, hvor du kan finde oplysningerne der kan fortælle din slægtshistorie. Kom og få tips til hvor du finder kilderne på nettet, så du kan sidde der hjemme med din aftenkaffe og slægtsforske og støbe de mange historier”.

 

 

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832085a
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 08-02-2018 14:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Gitte Bergendorff Høstbo
Priser:
Almen DKK 50,00
Slægtsforskningshøjskole uge 8 19‑02‑2018 09:30 Man RKA Kursuscenter Gitte Bergendorff Høstbo Ledige pladser
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Kom med til fire spændende dage med slægtsforskning på daghøjskole. Ugen byder på spændende foredrag, som vil lære os om hvor vi kan finde oplysninger om vores aner og hvordan vi giver dem kød og blod (altså en historie). Vi vil lære om hvordan vi bruger vores billeder i vores slægtsbøger og hvordan disse kan blive forvandlet, vi vil besæge Rødovre Lokalarkiv, og så vil vi høre om gode baser på nettet fom fx Myheritage og familysearch m.m. Vi vil i de fire dage få besøg af kvalificerede foredragsholdere der vil være med til at vi kan få fif til at gøre slægtens historie spændende. 

 

 

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832871
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 19-02-2018 09:30
Mødegange: 4
Lektioner: 4
Undervisere: Gitte Bergendorff Høstbo
Priser:
Almen DKK 2.150,00
Prebens Banko 08‑03‑2018 14:00 Tor RKA Kursuscenter Preben Laursen Ledige pladser
Se mere   Luk  
 • Navn: Prebens Banko
 • Start: 08‑03‑2018
 • Start tid: 14:00
 • Ugedag: Tor
 • Sted: RKA Kursuscenter
 • Underviser: Preben Laursen
 • : Ledige pladser
Se mere   Luk  

Prebens Banko 

 

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832085b
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 08-03-2018 14:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Preben Laursen
Priser:
Almen DKK 50,00
Politi - gør tricktyven arbejdsløs 15‑03‑2018 14:00 Tor RKA Kursuscenter Ledige pladser
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

 

Gør tricktyven arbejdsløs                                                   -Politiet giver gode råd

Hør politimand John Rathman fortælle om et emne der desværre er mere relevant end nogensinde – nemlig tricktyveri.

Tricktyveri går ud over alle, men ældre mennesker er særligt udsatte.

Heldigvis er der en masse ting man kan gøre og være opmærksom på for at undgå det. Kom og lyt med og vær forberedt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832085c
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 15-03-2018 14:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 50,00
Prebens Banko 05‑04‑2018 14:00 Tor RKA Kursuscenter Preben Laursen Ledige pladser
Se mere   Luk  
 • Navn: Prebens Banko
 • Start: 05‑04‑2018
 • Start tid: 14:00
 • Ugedag: Tor
 • Sted: RKA Kursuscenter
 • Underviser: Preben Laursen
 • : Ledige pladser
Se mere   Luk  

Prebens Banko 

 

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832085d
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 05-04-2018 14:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Preben Laursen
Priser:
Almen DKK 50,00
Liva, revymuseet & Folketeateret 12‑04‑2018 17:30 Tor Allegade 5, 2000 Frb Pia Mengel Ledige pladser
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Ellen Hillingsø spiller den kendte og elskede revystjerne Live Weel i denne forestilling, der fusionerer revy, kammerspil og teaterkoncert. Vi møder Liva som en kvinde, der insisterede på sin frihed - kunstnerisk såvel som personligt. På begge fronter oplever hun en opblomstring under krigen, da friheden er under pres. Sammen med PH skriver hun den ikoniske tekst til sangen Man binder os på mund og hånd og med de dobbelttydige linjer, der narrer både censuren og nazisterne, synger hun sig lige ind i danskernes hjerter. Liva udødeliggjorde også sange af Kai Normann Andersen og Børge Arvid Müller. Liva var elsket af sit publikum og af sine mange skiftende bejlere og ægtemænd. Birgitte Raabjerg, Henrik Kofoed og Karsten Jansfort lægger krop og stemme til mænd, elskere, veninder, påklæderskere, teaterdirektører, familiemedlemmer og revyforfattere. Jens Krøyer står for musikken. Aftenen begynder på revymuseet, hvor museumsdirektør Rikke Rottensten giver os en introduktion til museet før vi selv kan gå på opdagelse i det atmosfærefyldte museum.

 inkl. En sandwich og et glas crement

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832051
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 12-04-2018 17:30
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Pia Mengel
Priser:
Almen DKK 610,00
Smukke og lille skat 19‑04‑2018 14:00 Tor RKA Kursuscenter Pia Ryding Ledige pladser
Se mere   Luk  
 • Navn: Smukke og lille skat
 • Start: 19‑04‑2018
 • Start tid: 14:00
 • Ugedag: Tor
 • Sted: RKA Kursuscenter
 • Underviser: Pia Ryding
 • : Ledige pladser
Se mere   Luk  

 

 

SMUKKE & LILLE SKAT

- en familiehistorie om overgreb og tavshed,                    et foredrag af forfatter Pia Ryding

Dette er en glad bog. Det er en bog om at ville, kæmpe, overleve og vinde. Hverken min søster eller jeg har vundet guldpokaler eller fine titler, men vi har vundet retten til at vælge vores liv. Retten til vores historie. Vores historie er både min og min søsters historie.
Vi fortæller hver vores historie; jeg skriver og min søster Mille har fortalt sin historie til mig, så jeg har kunnet give hende stemme. For selv om vi næsten er opvokset i samme familie, selv om vi har haft de næsten samme oplevelser, er vores historier både meget forskellige og ens.
Både min søster og jeg har prøvet at lukke øjnene for historien, har nydt sejrene i stilhed. Og alligevel bor de i og hos os, historierne.

 

 

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832085e
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 19-04-2018 14:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Pia Ryding
Priser:
Almen DKK 50,00
Dagbogsforfatteren og journalisten Søren Kirkegaard 01‑05‑2018 14:00 Tir Foreningshuset Frantz Leander Hansen Ledige pladser
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Fire foredrag ved mag.art. Frantz Leander Hansen

I sine dagbøger gav Søren Kierkegaard udtryk for de samme dybsindigheder, som vi finder i hans egentlige filosofiske værker, men i dagbøgerne foregik det mere jordnært og ligefremt. Han kalder da også dagbøgerne for ”Øvelse bag Coulisserne”. På kurset skal vi læse uddrag fra dagbøgerne, som er foretaget således, at de fleste facetter af Kierkegaards tanker er repræsenteret. Det er et spændende og indimellem meget morsomt stof, som også omfatter filosoffens selvbiografiske betragtninger.

Det ligefremme bliver i Kierkegaards sidste levetid lige på og hårdt i den såkaldte kirkekamp, hvor han i journalistisk form raser mod kirken, præsterne og den officielle kristendom. Det sker i eget tidsskrift, de såkaldte flyveblade, som han kalder ”Øieblikket”, hvor vi også finder en slags status over hans virke. På baggrund af udvalgte tekster fra ”Øieblikket” gives der på kurset et indblik i kirkekampen og statusopgørelsen.

Første gang introduceres til væsentlige begreber hos Søren Kierkegaard, og her udleveres uddragene fra dagbøgerne og teksterne fra ”Øjeblikket”, som vi gennemgår de følgende tre gange.

Enkeltforedrag kr. 125,00 (100) -  Alle foredragne 500,00,- (400)

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832025
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 01-05-2018 14:00
Mødegange: 4
Lektioner: 4
Undervisere: Frantz Leander Hansen
Priser:
Almen DKK 500,00
Handicappet DKK 400,00
Pensionist DKK 400,00
Efterløn DKK 400,00
Ledig DKK 400,00
Rabatpris, almindelig DKK 400,00
Enkelt foredrag DKK 125,00
Prebens Banko 03‑05‑2018 14:00 Tor RKA Kursuscenter Preben Laursen Ledige pladser
Se mere   Luk  
 • Navn: Prebens Banko
 • Start: 03‑05‑2018
 • Start tid: 14:00
 • Ugedag: Tor
 • Sted: RKA Kursuscenter
 • Underviser: Preben Laursen
 • : Ledige pladser
Se mere   Luk  

Prebens Banko 

 

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832085f
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 03-05-2018 14:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Preben Laursen
Priser:
Almen DKK 50,00
Motionshøjskole på Skovly 14‑05‑2018 10:00 Man Skovly Maria Ramsdahl Christensen Ledige pladser
Se mere   Luk  
 • Navn: Motionshøjskole på Skovly
 • Start: 14‑05‑2018
 • Start tid: 10:00
 • Ugedag: Man
 • Sted: Skovly
 • Underviser: Maria Ramsdahl Christensen
 • : Ledige pladser
Se mere   Luk  

 

Beløbet dækker følgende:

Indkvartering på dobbeltværelse, morgenmad, frokost, aftensmad, kaffe, træningspas, sundhedsforedrag og transport

Mad og drikke skal købes på Skovly. 

Medlemmer af Seniorfitness 300 kr. rabat

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832880
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 14-05-2018 10:00
Mødegange: 4
Lektioner: 7
Undervisere: Maria Ramsdahl Christensen
Priser:
Afbestillingsgebyr DKK 150,00
Rabatpris, almindelig DKK 300,00
Almen med transport DKK 2.375,00
Almen enkeltv./transport DKK 2.875,00
Almen enkeltv./u.transport DKK 2.675,00
Almen uden transport DKK 2.175,00
Omega 3 og livskvalitet 24‑05‑2018 14:00 Tor RKA Kursuscenter Ledige pladser
Se mere   Luk  
 • Navn: Omega 3 og livskvalitet
 • Start: 24‑05‑2018
 • Start tid: 14:00
 • Ugedag: Tor
 • Sted: RKA Kursuscenter
 • Underviser:
 • : Ledige pladser
Se mere   Luk  

 

 

Omega 3 og livskvalitet

-Foredrag med Mette Bloch, som er tidligere verdensmester i roning og ved en masse om sundhed.

Omega 3 er det mest gennemtestede kosttilskud i verden, og det med flest videnskabelige studier bag. Det er bevist at: Være godt for dit hjerte, din hjerne, dit syn, dit immunforsvar, dit blodtryk og dine muskler. Kom til en oplæg hvor du hører hvad omega 3 kan gøre for dig, og om et særligt omega 3 produkt som virkelig virker. Du får mulighed for at smage det, og du kan bestille det på dagen.

 

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832085
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 24-05-2018 14:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 275,00
Rabatpris, ældresagen DKK 200,00
Almen, enkeltforedrag DKK 50,00
Motionshøjskole på Skovly 28‑05‑2018 10:00 Man Skovly Lene Vosbein Jensen Få ledige pladser
Se mere   Luk  
 • Navn: Motionshøjskole på Skovly
 • Start: 28‑05‑2018
 • Start tid: 10:00
 • Ugedag: Man
 • Sted: Skovly
 • Underviser: Lene Vosbein Jensen
 • : Få ledige pladser
Se mere   Luk  

Beløbet dækker følgende:

Indkvartering på dobbeltværelse, morgenmad, frokost, aftensmad, kaffe, træningspas, sundhedsforedrag og transport

Mad og drikke skal købes på Skovly. 

Medlemmer af Seniorfitness 300 kr. rabat

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832872
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 28-05-2018 10:00
Mødegange: 4
Lektioner: 7
Undervisere: Lene Vosbein Jensen
Priser:
Afbestillingsgebyr DKK 150,00
Rabatpris, almindelig DKK 300,00
Almen med transport DKK 2.375,00
Almen enkeltv./transport DKK 2.875,00
Almen enkeltv./u.transport DKK 2.675,00
Almen uden transport DKK 2.175,00
Tro & nihilisme hos Fjodor Dostojevskij - især i Forbrydelse og straf 04‑06‑2018 10:15 Man Foreningshuset Frantz Leander Hansen Ledige pladser
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Fire foredrag ved mag.art. Frantz Leander Hansen

I sit forfatterskab giver Dostojevskij (1821-1881) en omfattende skildring af nihilismen, som han så brede sig overalt i Rusland. Studenten Rodion Raskolnikov i romanen Forbrydelse og Straf (1866) begår således et bestialsk dobbeltdrab, som er udtryk for denne nihilisme, og i de mange motiver til drabene ligger spændende forklaringer på nihilismens væsen.

Dostojevskij satte sin lid til troen som et bolværk. Jo længere ud i nihilismen, jo nærmere troen, var hans håb. I romanen De besatte (1870), som også hedder Onde ånder, siger supernihilisten Stavrogin: ”Hør, jeg elsker Dem højt”, og munken Tikhon svarer: ”Og jeg Dem”. I romanen Idioten (1868) udspiller der sig en gigantisk kamp imellem modsætningerne, idet fyrst Mysjkin har træk fra Kristus og Rogosjin er den rene Satan. Og i kæmperomanen Brødrene Karamazov (1880) er et fadermord et billede på opløsningen af alle autoriteter.

Første gang fortælles om Dostojevskijs liv og forfatterskab, de tre næste gange analyserer vi Forbrydelse og Straf, som deltagerne bedes anskaffe i Jan Hansens oversættelse udgivet af Rosinante.

Første gang udleveres en plan for gennemgangen af Forbrydelse og Straf. Deltagerne skal altså kun læse Forbrydelse og Straf, men undervejs i kurset vil der være henvisninger til afgørende pointer fra de andre her nævnte romaner.

 

Enkeltforedrag kr. 125,00 (100) -  Alle foredragne 500,00,- (400)

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832026
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 04-06-2018 10:15
Mødegange: 4
Lektioner: 4
Undervisere: Frantz Leander Hansen
Priser:
Almen DKK 500,00
Handicappet DKK 400,00
Pensionist DKK 400,00
Efterløn DKK 400,00
Ledig DKK 400,00
Rabatpris, almindelig DKK 400,00
Enkelt foredrag DKK 125,00
Kunsthøjskole på Skovly 17‑06‑2018 16:00 Søn Skovly Anette Martinussen Få ledige pladser
Se mere   Luk  
 • Navn: Kunsthøjskole på Skovly
 • Start: 17‑06‑2018
 • Start tid: 16:00
 • Ugedag: Søn
 • Sted: Skovly
 • Underviser: Anette Martinussen
 • : Få ledige pladser
Se mere   Luk  

Beløbet dækker følgende:

Indkvartering på dobbeltværelse - Morgenmad - Frokost - Aftensmad - Kaffe - Undervisning

 

Mad og drikke skal købes på Skovly. 

 

Medlemmer af Seniorfitness 300 kr. rabat

 

 

 

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 832875
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 17-06-2018 16:00
Mødegange: 6
Lektioner: 6
Undervisere: Anette Martinussen
Priser:
Almen DKK 3.775,00
Almen incl. afb.gebyr DKK 4.000,00
Enkeltværelse incl. afb.gebyr DKK 4.530,00
Enkeltværelse DKK 4.275,00
Mozart 02‑07‑2018 10:00 Man Skovly Bjørn Steding-Jessen Ledige pladser
Se mere   Luk  
 • Navn: Mozart
 • Start: 02‑07‑2018
 • Start tid: 10:00
 • Ugedag: Man
 • Sted: Skovly
 • Underviser: Bjørn Steding-Jessen
 • : Ledige pladser
Se mere   Luk  

Udviklingen i Mozarts operaer

Skovly uge 27  (2/7 - 7/7) 2018

ved cand.mag. Bjørn Steding-Jessen

Er man interesseret i klassisk musik starter og slutter de fleste med Mozart. Det er det universelle udtryk med unikke melodier, de mange lag i musikken og den klare struktur som er en del af forklaringen. Men der er mange andre. Ikke mindst byder hans operaer på et væld af geniale indfald, kombinationer og almengyldige forhold som har hensat den operadyrkende verden i fryd, forundring og fascination i over 225 år. Og gode nye fortolkninger kaster ofte nyt lys over musikken. Der er med andre ord hele tiden noget nyt at lære.

På kurset får du lejlighed til at stifte bekendtskab med alle Mozarts 20 store og små operaer. Det giver dels et overblik og dels et indblik i hvordan vidunderbarnet Mozart udviklede sig til en moden mester der var i stand til at videreudvikle hele tre operatyper med meget forskellige traditioner for tekstfordeling, syngemåder, handlingskarakter og orkestrering. Det er en proces med nogle kvaliteter der ikke er set hverken før eller siden. 

Mozart holder stadig positionen - dog sammen med Verdi - som verdens hyppigst spillede operakomponist. Og derfor har næsten alle hørt eller hørt om Mozarts kendteste operaer. De udgør dog kun ca. 25% af hele hans operaproduktion. Når de øvrige ikke er hyppigere spillet skyldes det at Mozart var sin egen værste konkurrent, men de er i særdeleshed værd at beskæftige sig med. Havde en hvilken som helst anden komponist lavet bare en af Mozarts mindre kendte operaer var han blevet verdensberømt på det ene værk.

Frokost kr. 175,00 middag kr. 190,00 ialt pr. dag kr. 365,00, hvis man deltager i foredrag og spisning alle dag, uden overnatning, er tilbudsprisen kr. 2275,00.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 842877
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 02-07-2018 10:00
Mødegange: 6
Lektioner: 6
Undervisere: Bjørn Steding-Jessen
Priser:
Afbestillingsgebyr DKK 225,00
Almen med transport DKK 3.475,00
Almen enkeltv./transport DKK 3.975,00
Almen enkeltv./u.transport DKK 3.775,00
Forelæsninger u/forpl. og ovenatning DKK 1.200,00
Almen uden transport DKK 3.275,00
Wagner - Nibelungens ring 27‑08‑2018 10:00 Man Skovly Bjørn Steding-Jessen Ledige pladser
Se mere   Luk  
 • Navn: Wagner - Nibelungens ring
 • Start: 27‑08‑2018
 • Start tid: 10:00
 • Ugedag: Man
 • Sted: Skovly
 • Underviser: Bjørn Steding-Jessen
 • : Ledige pladser
Se mere   Luk  

Kan du Ringen på fingrene ? - eller vil du gerne ind i den ?   Kursus om Nibelungens Ring af Richard Wagner

Skovly uge 34 2018 (20/8 - 24/8) ved cand.mag. Bjørn Steding-Jessen

Kom med ind i et kæmpemæssigt kunstnerisk rum der giver adskillige muligheder for individuelle oplevelser og fortolkninger. Med Wagners egen formulering får du på “3 dage og en foraften” en grundig indføring i hans legendariske, musikdramatiske scenefestspil i 4 dele.

Verdens største enkeltmandsværk har i generationer fascineret ikke bare hele operaverdenen, men også langt de fleste med interesse for mytologi, eventyr, etik, samfundsforhold, religion, filosofi, psykologi, pengemagt, kærlighed og politik - der er det hele. Og det hænger sammen med værkets meget store dimensioner hvor Rhinguldet, Valkyrien, Siegfried og Gudedæmring tilsammen varer ca. 15 timer.

Ikke alene er kombinationen af kvantitet og kvalitet helt uden sidestykke, men uropførelsen i Wagners eget festspilhus i Bayreuth i 1876 er også uden sammenligning den største begivenhed i musikhistorien.

Vi skal blandt meget andet se på Wagners forudsætninger for at skabe værket, det omfattende idégrundlag herunder også selvbiografiske forhold, den lange tilblivelsesproces, storformen, anvendelsen af de meningsbærende motiver (ledemotiver), dramaturgiske virkemidler så som sammenstillingen af fortid, nutid og fremtid m.m.m.

Scene for scene og akt for akt får du forklaret hvad der foregår og med tilhørende musikeksempler. De ca. 70 ledemotiver bliver spillet på klaver så du får mulighed for at identificere og genkende dem. De almindeligste musik- og operaudtryk bliver naturligvis også forklaret.

Nibelungens Ring indeholder, som musikhistoriens største værk, overordentlig mange ideer og motiver som giver det en vældig episk bredde, men 85 % af handlingsindholdet relaterer sig til den nordiske mytologi og derfor vil mange af karaktererne og problemstillingerne virke bekendte selvom man ikke er så velbevandret i ‘Ringen’.

Helten Siegfried (Sigurd Fafnersbane), der skal skabe en ny og bedre verden helt uafhængig af den gamle, bliver skabt under nogle meget specielle omstændigheder - en opadstigende proces. Næsten samtidig bliver man vidne til den gamle verdens - gudeverdenens - undergang fordi Wotan (Odin) sætter en proces i gang han ikke kan styre og underminerer sin egen magt - en nedadgående proces. Og så møder han i sin deroute den opadstigende helt….

Der er desuden en gennemgående idé med modstillingen, det uforenelige mellem den pengebaserede magt/materialisme og kærlighed.

Hele det musikalske kompleks er baseret på ca. 70 meningsbærende motiver der varieres, forlænges og kombineres til et helt unikt netværk af ledemotiver.

 Rhinguldet- 100 % mytologi

Her optræder ingen mennesker, men guderne, halvguderne, nibelungerne, kæmperne og havfruerne (rhindøtrene) er arketyper med meget menneskelige træk. Naturens balance ødelægges og ringen med dens uindskrænkede magt skabes af rhinguldet ved afsværgelse af kærligheden. Den misbruges, stjæles og forbandes i frustration. Overguden Wotan (Odin) får med kæmpernes hjælp bygget Valhal hvor den aftalte pris er kærlighedsgudinden - materialisme kontra kærlighed - men han vil ikke betale. Ved dette voldsomme løftebrud sætter han en proces i gang han ikke kan styre og det bliver kimen til den gamle gudeverdens undergang. Den fatale stræben efter ringen og dens magt viser sig straks ved fortællingens første mord.

Valkyrien-  ca. 75 % mytologi og 25 % mennesker

Manden får sin identitet gennem kvinden: Siegmund finder sig selv og den store kærlighed gennem søsteren Sieglinde. Den frie kærlighed på tværs af samfundets normer skal skabe den store, uafhængige helt. Men det bringer ægteskabet som institution i fare. Der er skæbnesvangre møder for både mennesker og deres overmagt som bl.a. betyder Wotans smertefulde afskedsstraf med den ulydige valkyriedatter Brünnhilde. Men ved en medlidenhedsakt har hun reddet hvad der senere bliver den  

Siegfried-  ca. 50 % mytologi, 25 % eventyr og 25 % mennesker         

Helten Siegfried vokser op som et frygtløst naturprodukt med en stedfar som kilde til identitetsproblemer og han lærer aldrig sine rigtige forældre at kende. Sejren over kæmpedragen og erhvervelsen af ringen er for Siegfried et tveægget sværd. Naturens under fører ham til sin drømmekvinde og efter eksistentielle udfordringer for begge parter oplever de den guddommelige kærlighed.

Frokost kr. 175,00 middag kr. 190,00 ialt pr. dag kr. 365,00, hvis man deltager i foredrag og spisning alle dag, uden overnatning, er tilbudsprisen kr. 2275,00

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 842879
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 27-08-2018 10:00
Mødegange: 5
Lektioner: 5
Undervisere: Bjørn Steding-Jessen
Priser:
Afbestillingsgebyr DKK 225,00
Almen med transport DKK 2.875,00
Operaforelæsning uden ophold/forplejning DKK 1.200,00
Almen enkeltv./transport DKK 3.375,00
Almen enkeltv./u.transport DKK 3.175,00
Almen uden transport DKK 2.675,00
Fitness og Motionshøjskole på Skovly 03‑09‑2018 10:00 Man Skovly Mette Lykke Jensen Ledige pladser
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Beløbet dækker følgende:

Indkvartering på dobbeltværelse - Morgenmad - Frokost - Aftensmad - Transport - Trænings pas - Trænings og sundhedsforedrag.

Mad og drikke skal købes på Skovly.

Medlemmer af Seniorfitness 300 kr. rabat

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 842878
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 03-09-2018 10:00
Mødegange: 4
Lektioner: 7
Undervisere: Jan Christensen
Mette Lykke Jensen
Priser:
Afbestillingsgebyr DKK 150,00
Rabatpris, almindelig DKK 300,00
Almen med transport DKK 2.375,00
Almen enkeltv./transport DKK 2.875,00
Almen enkeltv./u.transport DKK 2.675,00
Almen uden transport DKK 2.175,00
Fitness og Motionshøjskole på Skovly 05‑11‑2018 10:00 Man Skovly Mette Lykke Jensen Ledige pladser
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Beløbet dækker følgende:

Indkvartering på dobbeltværelse - Morgenmad - Frokost - Aftensmad - Transport - Trænings pas - Trænings og sundhedsforedrag.

Medlemmer af Seniorfitness 300 kr. rabat

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 842878a
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 05-11-2018 10:00
Mødegange: 4
Lektioner: 7
Undervisere: Jan Christensen
Mette Lykke Jensen
Priser:
Afbestillingsgebyr DKK 150,00
Rabatpris, almindelig DKK 300,00
Almen med transport DKK 2.375,00
Almen enkeltv./transport DKK 2.875,00
Almen enkeltv./u.transport DKK 2.675,00
Almen uden transport DKK 2.175,00